reede, 11. detsember 2015

Verivorst ja mulgikapsas

Viimastel päevadel on mulle nii mitmeid artikleid silma jäänud, kus loetakse aga inimestele sõnu peale, et jumala eest, ärge sööge ennast jõululauas pooleks. Iseenesest olen ma sellega nõus, et nii palju just sööma ei peaks, et õhtu lõpuks omale kiirabi kutsuma pead, sest kõht ähvardab lõhki minna. Kusjuures olen kuulnud küll, et inimesed kutsuvad ise omale jõululaupäeval või jaanipäeval kiirabi ja iga kord kui neid jutte kuulen, mõtlen ma ainult seda, et KUIDAS see võimalik on? Tunned, et tegelt on kõht nii täis, et enam ei mahu, aga raisk, nui neljaks, ei anna alla ja läheb üks vorstike või koogitükk veel? :D
* kõik pildid eelmise aasta detsembrikuust.
Mina igatahes arrrrrmastan jõulusööke ja eriti suur isu on verivorstide ja mulgikapsa järgi välismaal elades. Muidu on ikka nii, et sööd neid asju juba terve detsembrikuu ja siis jõululauas enam nii hullult ei isutagi, aga kui neid üldse saanud pole, siis on söögiärevus üsna suur. Me näiteks arutame siin üsna tihti, mida kõike me juba süüa tahaks. :D peika ütleb vist alati esimesena verivorsti pohlamoosiga ja muidugi pits sinna juurde, minu number one on vanaema mulgikapsad. Veel on minu must have jõulusöögid marineeritud seened, singirullid, rosolje ja vana hea soust. :D Eip, ma ei nimeta seda kastmeks, sest soust on see, mis on puupliidil podisenud, ohtra koorega tehtud ja parajalt soolane. Ausõna, ma võiks seda lihtsalt kulbiga süüa!
Lisaks sellele, et 24. detsembril oleme nii minu kui ka Martini kodus ning päev hiljem teeme sõpradega oma jõulupeo, on viimane jõulude tähistamine minu vanaema juures, kuhu tulevad kõik sugulased kokku ja mis on üks hiiglama tore õhtu. :) Niiet tundub, et saab selle verivorsti-isu täis söödud küll. Väike nali ka, eelmisel aastal läks eelneval õhtul olnud jõulupidu sõpradega lausa nii hästi, et järgmisel päeval toimunud sugulaste jõulupeol sõin ma kokku lausa pool singirulli! Kujutate ette, laud on nagu äke, esimene käik - praad, teine käik - kala, kolmas - külm laud ja salatid ja kõik muud snäkid, neljas - magustoit ja kohv. Ning siis istun seal mina, nägu valge peas ja söön vaid pool singirulli koos kolme klaasi veega. Tõeline jõuluhing ikka!
Oeh, kuidas ma ikka jõule ootan! Et ikka meeleolus püsida põlevad mul hetkel igalpool küünlad ning varsti-varsti panen hõõgveini podisema. Tõin lausa viimati Eestist selleks puhuks hõõgveinisegu kaasa. :) mõnusat reedet!
Via 9gag.com
 

1 kommentaar: