esmaspäev, 25. jaanuar 2016

Minu nädalavahetus ja maailma parim kook

Nädalavahetused on ikka ühed mõnusad asjad küll. Isegi kui ma hetkel tööl ei käi, siis nädalavahetused on ikkagi kuidagi erilised. Teeme natuke pikema hommikusöögi, mis on rikkalikum kui tavahommikul. Teen eesolevaks päevaks ilusa meigi. Juba enne laupäeva proovin korteri ära kraamida, sest siis ei pea nädalavahetusel sellega tegelema ja saame lihtsalt puhast kodu nautida. Käime linnapeal jalutamas, kohvikus, kinos.. Teeme tulevaks nädalaks suurema toidušopingu. Kui ma eriti tubli olen, siis teen isegi kooki. Mängime lauamänge, vaatame filme. Ma võiksingi neid tegevusi ette lugema jääda. 

See nädalavahetus läks just täpselt sellises rütmis. Laupäeval tegin sidruni-besee (key lime pie - retsept klikates SIIA) kooki, mis on kindlalt minu repertuaaris üks paremini välja kukkunud kooke.  Ja see maitses imeliselt! Krõbe küpsisepõhi, hapukas ja kreemine täidis ning õhuline besee.. Vabalt oleks suutnud terve koogi ise kinni pista, niiet silm ka poleks pilkunud. Seda ma siiski ei teinud, sest mulle meeldivad mu riided liiga palju, et neisse enam mitte mahtuda :)
Õhtul käisime vanalinnas jalutamas ja ma ei suutnud ennast ära kiruda, et kessekurat sellise plaaniga lagedale tuli (mina muidugi). Õues oli nii külm! Vahepeal soojendasime ennast kuuma glögiga.
Pühapäeval tõid korteriomanikud meile viimaks uue madratsi ja eile õhtul puhaste voodipesude ja uue madratsi peale heites oli küll selline tunne nagu oleks mõne hotelli pehmete patjade vahel. Üliiihea uni tuli :) öösel ärkasin muidugi iseenda hammaste krigistamise peale ja pidin tükk aega keelega kontrollima, kas kõik ikka alles on. Seekord veel olid. 
Samut käisime kinos The Revenanti vaatamas. Mulle nii meeldis! Vahepeal oli küll rõve ja vastik, aga ikkagi väga hea film. Mina annaks Leole selle rolli eest küll oma kümme Oscarit :)
Ja päris hilja õhtul läksime jälle vanalinna, sest sõbrad Bacaust olid siin. Käisime Kreeka restoranis söömas ja isssssand kui head toidud seal olid!! Eriline lemmik oli friteeritud suvikõrvits. Hästi tore oli neid üle pika aja näha ja juttu rääkida :)

Esmaspäev vastupidiselt nädalavahetusele hakkab aga kohe asjalikus rütmis. Kellaga äratus, hommikupudru ja pikk dušiall käik, köögi koristamine ja mitme masinatäie pesude pesemine. Hetkel kirjutan siin seda postitust, aga köögis ootavad juba valmistamist kaerahelbeküpsised ning terve restitäis riideid on samuti vaja kokku lapata. Ning peale seda juba õhtused toimetused. 

Tegusat nädalat!

4 kommentaari:

 1. Teele Põdra26/1/16

  Liiner! sa pead oma söögipiltidega piiri pidama:D seda koogipilti ei saa küll enne magamaminekut vaadata nii, et suu vesistama ei hakkas. mul on isegi maitse "silme ees" :D

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Hahaa, just vaatasin, et telefonis nii palju ilusaid toidupilte, et peaks neist lausa eraldi postituse tegema :P
   Lihtsalt hoiatan, et ära siis teinekord lugemist magamamineku peale jäta. :D

   Kustuta
 2. ..kook näeb jah nii hullult hea välja ja minu meelest on ka Leo sel aastal kuldmehikese täiega ära teeninud. Kahte filmi sealt listist ei ole ma veel näinud, aga ülejäänute ees peaks tal küll hea edumaa olema.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. No ma täiega loodan, et ta sellel aastal Oscari ikka koju viib :) muidu oleks see toore loomamaksa söömine ja -25 kraadiga filimine küll asjata. :D

   Kustuta