kolmapäev, 30. november 2016

Mina küsin, sina vasta

Ossa poiss kus Bukarestis oli täna alles liiklus! Homme on siin nimelt suur riigipüha ja sellega seoses oli täna vist ka lühendatud tööpäev ning omakorda sellega seoses ametlik hullumaja valla. Me tegelt sõitsime ainult kodust mingi viie kilomeetri kaugusele kaubamajja, aga edasi-tagasi sõit võttis aega oma 40 minutit. Ja tuutu lasi peika vist mingi kümme korda (lõpus vist törtsutas signaali juba suurest rõõmust, et kodu paistma hakkas).
Käisin täna muuseas üle kahe ja poole aasta Mcdonaldsis. Ei saa salata, need friikad olid ikka täiega head. Minu jaoks on selline asi ikka megasuur sündmus, mida ma juba pikalt ette planeerima pidin. :D kuidas teiega lood on, sööte tihti rämpsu? Kui avalikult sellist pattu tunnistada ei taha, siis anonüümselt saab ka kommenteerida muidu. :D Mulle ikka need kuu viimased päevad istuvad - oktoobrikuu viimasel päeval sain sõrmuse sõrme, novembrikuu viimasel päeval käisin mäkis (suht võrdväärsed sündmused eks).. Ei tea, mis detsember toob, hehe. 
Linn on nii mõnusalt pühaderüüs, igal pool laternad ja lipukesed. Rumeenlastele ikka tähistada meeldib! Tähistamisest rääkides meeldib mulle hirmsasti, et rumeenia keeles võib suht iga õnnesoovi edastada kolme lihtsa sõnaga. Tahad kellelegi sünnipäevaks õnne soovida? La multi ani! Tahad head uut aastat soovida? La multi ani! Tahad homse riigipüha puhul naabrimeest õnnitleda? La multi ani! Ei mingit palju õnne sünnipäevaks või head uut aastat või muud keerulist. Mulle meeldib noh! Kordki on ka nende peale mõeldud, kelle jaoks see keel võõras on.
Ma küll mõtlesin, et ma sellel aastal oma jõulukinkide soovinimekirja siia ei pane, aga vist pean seda siiski tegema, sest Martin kukkus täna ähvardama, et vastasel juhul ootab mind kuuse all ümbrik rahaga. Olgu tal siis rõõmus olla, kui ma sellega ükskord valmis saan ja tema elukese veidi kergemaks teen. 
Ja homme ju ongi juba 1. detsember! Minul muuseas hakkasid väiksena päkapikud käima just sellel kuupäeval. Nüüd aga kuulen igalt poolt, et paljudel lastel käivad päkapikud juba esimesest advendist saati! Nagu vanemad.. vältige hommikust lasteaia esikukappide ees toimuvat väikeste inimeste draamat ja leppige kokku onju*. :D selgub, et ma olen täna üks suur küsija, aga millal teil päkapikud käima hakkasid? Või teie lastel?
Ja tegelt tuli mul üks küsimus veel meelde (või kaks..). Nimelt on igasugused täiskasvanud daamide advendikalendrid täiega popid - The Body Shop, Joik, NYX. Olete neist mõne omanikud? Millist kõige enam tahaksite? Ja kui homme mõne akna lahti teete, võite öelda ka mis seal sees oli, sest ma olen täiega uudishimulik (ja natuke kade kah, eriti põnev tundub mulle see NYX-i oma) :) 
* - mõtlesin seda lauset naljaga, sest kuigi olen pidanud kümneid kordi lastele seletama, miks mõnel lapsel tulevad päkapikud varem ja teisel hiljem, siis saan muidugi aru, et sellist asja vanemad kokku leppida ei saa.
 
 

6 kommentaari:

 1. Ma muidu käin suht harva Mäkis, aga reaalselt iga kord, kui ma mõtlen, et "nüüd ma enam rämpsu ei söö", siis juhtub kuidagi, et satun nädalas kolm-neli korda raudselt mäkki :D

  Päkapikud hakkasid mul käima. ma ei teagi, ma nagu mäletan, et kogu aeg on käinud D . Ükskord jäi ema mulle vahele, et hommikul sussi sisse kommi pistis, aga ta vabandas end sellega välja, et "tuli niii magusa isu, mõtlesin, et sa hea laps ja nagunii jagad oma komme" :D

  VastaKustuta
  Vastused
  1. No ise sõnad ära onju. :D Murphykas!
   Ja päris kaval vabandus emal ju! Ma mäletan ka, et otsisin kodus midagi ja leidsin ema sahtlist mitu tšekki, kus peal olid samad asjad, mis päkapikud toonud olid. Siis olin ka nii, et see küll õige ei saa olla.. :D

   Kustuta
  2. HAHAHAH ma alles praegu sain teisest küsimusest aru, et MILLAL :D Ma mõtlesin vanuse poolest, et kui vanalt :D :D :D :D :D :D Ehk siis aastaringselt mul tõesti päkapikke ei käinud, ilmselt ikka esimesest advendist :D

   Kustuta
  3. Hästi! :D ma korra mõtlesin küll, et huvitav jah, et koguaja on käinud, aga noh äkki sa olid ikka TÄIEGA hea laps ka :D

   Kustuta
 2. Meie peres hakkasid päkapikud käima 1. detsembrist. Jõulukalendrid algavad ju ka esimese kuupäevaga!

  Millest rääkides... minul on Marks&Spenceri iluadvendikalender. igatsesin juba mitu aastat endale sellist suurte tüdrukute kalendrit, sel aastal tegin enne korraliku researchi ja siis ostsin (maksis £35, aga teise £35 eest tuli M&S kaupa ka osta. noh, võibolla mul kõiki neid 15 paari aluspükse KOHE ei oleks vaja läinud, aga eks nad ajapikku kuluvad ära...). Tänases karbis oli Neal's Yardi kätekreem Bee Lovely.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Just, minuarvates peab ka advendikalendri ja päkapiku aeg klappima.
   Ma M&S kalendrist pole kuulnudki, aga olen kindel, et sind ootavad seal igasugused mõnusad asjad. :)

   Kustuta