neljapäev, 2. märts 2017

Minu guilty pleasure sarjad

Mu üks suurimatest guilty pleasuritest on igasuguste tobedate sarjade vaatamine. Lausa nii guilty on see asi, et neid vaatan ma ainult siis kui üksi kodus olen. Isegi peika ees oleks mark neid silmad punnis jõllitada. :D Ma nagu saan selge peaga aru, et ma ei saa neist mitte midagi targemaks, aga ikka vaatan. Ja ootan uusi osasid ka veel! Selle nimi vist ongi sõna otseses mõttes meelelahutus. Et see lahutab mu meelt, aga juurde ma midagi ei õpi.
Nende sarjade all pean ma silmas igasuguseid reality showsid. Ei, mitte Eesti abielu-saadet (pole ühtegi osa vaadanud), millest kõik räägivad ja kõike teavad. Kodumaiseid ma vaadata ei suuda, sest need on lihtsalt niii labased mu arust. Jah, ma saan ise ka aru, et ega välismaised mingid Kuldgloobuste väärilised ei ole, aga siiski on see teine tera. Kunagi vaatasin ma kodumaistest "Naistevahetuse" ühte osa ja see oli nii lamp (ei leia siia selle kohta isegi õiget sõna), et rohkem pole ma taolisi asju vaadata suutnud. Peale selle "Naistevahetuse" osa vaatamist jäi kuidagi nii halb tunne sisse. Mul oli nii kahju neist inimestest. Et nad elavad sellist elu, et mingi väikese summa eest mis nad sealt saatest said, neid nii lolliks tehakse ja nemad, vaesed lollid, sellest ise arugi ei saa. Võib-olla olen ma ise liiga kriitiline ja teised näevad asja hoopis suurema meelelahutusena, aga mul oli lihtsalt kurb.
Välismaistega on aga juba sellepärast teine tera, et need inimesed, kes nendesse saadetesse satuvad, tahavadki kuulsaks saada. Hell jee, nad suudavad igal nädalal telekas sigalakku täis olemisest endale sellised karjäärid valmis vorpida, et vaata ja imesta! 
Vahel on mul muidugi neid sarju hästi raske mõista, sest mis tundub mujal standard olevat, on minu jaoks täielik üllatus. No võtame näiteks sellise UK sarja nagu "Ex on the Beach". Kamp noori saavad kokku rannas, kuhu nad omateada on sattunud kohtingusaate jaoks (praegu on viies hooaeg käimas, ju nad ikka on läbi näksinud, miks nad seal tegelt on). Ipad saadab neile teate, et opa, tegelt olete hoopiski sellises saates, kus iga natukese aja tagant hakkab juurde tilkuma teie endiseid kaaslasi. Ja siis hakkabki peale - randa saadetakse kolm inimest ning varsti ujub kaldale (sõna otseses mõttes :D) kellegi endine. Muidugi tekib selles puntras palju suhteid ja ofc sitaks draamasid ja mida kõike veel.
                    
Küll aga imestan ma alati sellise asja üle, et kui randa ilmub kellegi endine, on tema suht esimene lause see, et parem oleks, et mu viis aastat tagasi lahku mindud peika/pruut siin kellegi uuega sebinud ei oleks. ??? Mis nagu tegelt arvasid, et su endine on kõik selle vahepealse aja looteasendis oma toanurgas värisenud ja sind tagasi oodanud, sel ajal kui sina ise teistega ringi tõmbad? Ja nad kõik näivadki seda arvavat! Ma ei kujutaks küll ette, et ise olen ilmatuma aja juba uues suhtes olnud, aga salamisi hõõrun ikka käsi kokku ja mõtlen, et oiii kurrrat, kui see endine peika nüüd uue pruudi peaks leidma, vat siis tõmban küll aplaava üles. Kui keegi vastust teab, mis keiss neil selle teemaga on, et aasta aega tagasi magasime ühe öö koos ja nüüd kuulub ta igavesti mulle, siis palun teid, andke mulle ka teada! Või käibki elu nii? Äkki olen hoopis ma valesti aru saanud? :D
Teine sari, mida ma hetkel jälgin kannab nime "Are You the One?" ja selle sisuks on see, et kümme poissi ja kümme tüdrukut paigutatakse ühe katuse alla elama. Kümne nädala jooksul peab igaüks leidma enda paarilise, kes suhteekspertide, eelmiste suhete ja perekonna-sõprade ütluste järgi peaks olema neile sobivaim kaaslane. Kui kõik täppi läheb, võidetakse kamba peale miljon dollarit. Muidugi tekivad ka siin sarjasosalejate vahel tunded, tekivad draamad jne. Mõni on tulnud raha pärast, mõni aga otsib armastust. Twist tekib sarja aga siis, kui tõeputka (truthbooth :D) ütleb, et no match, millest peaks siis järeldus tekkima, et paar läheb lahku ja otsitakse oma tõelist paarilist edasi. Kui aga tunded juba tugevad on, siis lahkuminekut ilmselgelt ei toimu ja sealtmaalt hakkavad edasised pingeid tekkima. Väga põnev sari mu arust, mõnele osalejale elan siiralt kaasa, teisest aga ei saaks enam rohkem poogen olla.

Kuidas teiega? Naudite samuti trash tv-d nagu mina? Mida vaatate? Eestimaiseid või välismaiseid? 

6 kommentaari:

 1. Ma vaatasin varem igasugu My Big Fat Gypsy Wedding jm sarnaseid trash sarju. Nüüd pole enam aega väga palju oma asju vaadata, aga vabadel hommikupoolikutel vaatan telekast Hart of Dixiet, mis on mu guilty pleasure, sest elukaaslane sureks vist igavusse. Kusjuures kuna ma vaatan seda itaalia keeles, siis avastasin alles paar päeva tagasi, et originaalis on tegelastel southern accent. :D

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Kui Eestis olen, on see mustlaspulm mul alati TLC pealt käimas. :D guilty of that!
   Hart of Dixie tuleb vist siin ka telekast, aga ma selle sarja sisu ei tea. Aga noh, kohalikus keeles teleka vaatamine on ju ainult positiivne!

   Kustuta
  2. Hart of Dixie on niiiiiiiiii hea!
   St oli :'(

   Kustuta
  3. No nüüd hakkan juba mina ka sellest sarjast huvituma, kui te niimoodi kiidate seda!

   Kustuta
 2. Anonüümne4/3/17

  Mina hakkan sinu soovitusel nüüd seda are you the one vaatama, varem pole selliseid trash sarju vaadanud. Minu vaieldamatu lemmik on ikka Grey anatoomia, mille nimel ma elan ja hetkel läheb mingi season paari nädalaga, jumal tänatud, et seal nii palju hooaegu on olnud, ma ei taha kunagi järgi jõuda ja hakata kaua ootama, et uus osa tuleks. :D Mu kutt ka mõnitab mind juba sellega, et ma olen täielik sõltlane.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. See on jaa nagu mingi Home&Away, kunagi otsa ei saa. :D ma ise pole seda muidugi üliiiammu vaadanud, aga äkki peaks uuesti otsa lahti tegema..

   Kustuta