teisipäev, 11. juuni 2019

Suvepuhkuse algus

Teate, mis on minu jaoks Eesti kodus olles eriliselt mõnus? Ärkan üles, lähen oma suurde ja valgesse kööki (päriselt, meie Eesti kodu köök on suurem kui Bukaresti kodu elutuba :D), panen raadio tööle, teen rõduukse lahti, pääsukesed juba sidistavad.. kastan oma rõdulilled ära ja teen oma lemmiktassi kohvi. See tunne, mida kogu mu väike hommikurutiin mu sisse teeb, on lihtsalt niii hea! 
Tähetahvel pärit Kukupesast.
Veel parem oleks see tunne aga siis kui ka Martinil päriselt puhkus hakkaks. Tema klubihooaeg sai küll läbi, aga kuna ta ka Eesti rahvuskoondist esindab, siis päris-päris puhkus hakkab tema jaoks alles nädala aja pärast, 17. juunil. Terve eelmise nädala veetis ta Rootsimaal koondiselaagris ning kuigi me nädalavahetuse koos veetsime, siis alates eilsest elab ta jälle koos teistega hotellis ning vahepeal jõuab ka veel ühe sutsaka Sloveeniasse teha. Ma olen nagu mingi meremehe naine, ma ütlen. :D
Martin tõi mulle laevamaiuseid. Need peanut butter cupsid on mu hukatuseks!
Käisin eelmisel nädalal oma ilusalongis ja keegi, kes enne mind ootas, tegeles tõsise lugemisega:
Nii naljakas mu jaoks, et ajakiri just sealt lahti oli, kus minu enda pilti vastu vahtis. :D Oh elu eluke.

Tegime oma rõdu samuti suvele vastavaks, ehk panime põrandakatte maha ja istutasin lilled pottidesse. Põrandal need potid enam ei ole, vaid ripuvad kenasti hoopis üle rõdu serva.
Pea kõigi oma lähimate sõbrannadega olen ma samuti kokku saanud. Jube hea on lihtsalt lobiseda ja ventileerida ja auru välja lasta. Lausa hädavajalik, ma ütleks!
Möödunud nädalavahetuse veetsime aga hoopiski Pärnus. Käisime Grillfestil, mille tase on mu meelest veidi langenud.. alkoholi tundus seal märkimisväärselt rohkem olevat kui toitu. Aga ega ma ei tea, ehk mulle lihtsalt tundus. Või nägin ma ainult seda, mida ma näha tahtsin. Ilm oli Pärnus igatahes nii kuum ja päike kõrvetas ikka sedamoodi, et mul tekkis rinnaesisele lausa miski päikeseallergia. Siiamaani sügeleb. 
Igatahes tsillisime me peale Grillfestil käiku veel ühes rannabaaris, midagi Kuubaga oli nimi seotud kui ma ei eksi.. hästi tore oli meil igatahes. Ja üks dalmaatslane oli ka seal, tema oli ka tore. 
Jah, Martinile ei antud muud süüa kui pidi hambaorki närima, vaene inimene.
Võtsime Pärnusse suure terrassiga korteri ka kus meil terve õhtupooliku nii äge oli. Tegime pulli, lobisesime ja mängisime sellist mängu, et igaüks pidi oma pubekaaja laule panema. Oi jeer, millised hitid sealt tulid! Minu valik oli Caater - O Si Nene muide. :D
Sugaris käisime muidugi ka, üks mu sugulane mängis seal plaati ja rahvast oli niimoodi, et vaata, et kellelegi peale ei astu. Sugaris on nagu surnud ring mu arust - sees on nii palav, et ei kannata olla ja õues oleks õhku küll, aga seal on jällegi nii palju inimesi, et pole ruumi kus olla.. Pühapäevaõhtul koju jõudes lubasime Martiniga, et oh ei, enne ööund küll magama ei jää, aga mis tegelikult juhtus võite vist ära arvata küll. Viimane asi, mis ma mäletan oli see, et kell oli 20:30 ja me rääkisime, et jajaa, kohe hakkame uut vannitoariiulit kokku panema. Järgmisel hetkel tegin ma diivanil silmad lahti ja kell oli 22:50, kõik tuled ja viled töötasid ning Martin magas mu kõrval. Tuiasime poollahti silmadega magamistuppa ja magasime eilse hommikuni välja. Vähemalt oli eile väga väljapuhanud tunne :)

Niimoodi need päevad siin lähevadki. Täna olen ma muuseas nii uimane, et isegi kaks tassi kohvi pole aidanud. See on see, et passi kella üheni üleval, aga endal on seitsmest äratus. Loll pea on ikka loll pea!

PS. Kui keegi oskab mulle öelda kuidas saab Iphone-s meiliaadressi salasõna vahetada, siis ma oleks hirmus tänulik. Praegu elan nagu kiviaja inimene ja käin Safari kaudu meili lugemas. Kuhu see kõlbab, ma ei tea!

11 kommentaari:

 1. Hei!
  Kust rõdu põrandaplaadid pärit on? Otsime endale sobivad, ja need tunduvad eriti ilusad ;)

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Tõime need endaga Rumeenia Ikeast kaasa, aga usun, et naaberriikide Ikeates on nad ka olemas. :)

   Kustuta
 2. Anonüümne11/6/19

  Nii ootasin uut postitust juba. Väga mõnus lugemine. :)

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Nii tore, aitäh Sulle! Proovin suvel ka ikka tubli olla ja mitte blogimisse pikki pause teha. :)

   Kustuta
 3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

  VastaKustuta
 4. Anonüümne11/6/19

  Oot oot oot, mis värvi need juuksed siis nüüd on? Mingi silmapete või on toon hoopis miskit muud? Korraks mõtlesin et silmad katki :)

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Tead ma isegi ei saa enam aru, kuidas see juuksevärv iga kord nii erinev tundub. :D tegelt on juured naturaalsed ja mida rohkem juukseotste poole, seda blondimaks lähevad.

   Kustuta
 5. Anonüümne13/6/19

  Käisin essat aastat grillfestil ja ei avaldanud tõesti väga muljet.. purjus inimesed ja rahvamassid nagu Weekendil. Toit oli ka suht tavaline, mille võtsime. Me läksime pärast Valgeranda ujuma ja päevitama, vot seal oli mõnus ja suhteliselt vähe rahvast.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Kahju jah. Õnneks Eestis nii palju muud näha ja teha, et valikuid on igaühe maitsele. :)

   Kustuta
 6. Anonüümne27/6/19

  Kui sa siiani pole meili salasõna saanud vahetada, siis mine settings -> passwords & accounts -> vali account -> ja vajuta meiliaadressi peale -> edasi juba tuleb incoming mail server ja sealt saadki vahetada. Loodan, et on abiks! :)

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ma ei tea kas mina olen pime või mis värk on, aga ei ole mul incoming (outcoming on küll, aga sealt vahetada ei saa) mail serveri kohta..

   Kustuta