esmaspäev, 6. jaanuar 2020

Kuidas oma beebisaladust varjata

Rääkisime sõbrannadega, et tänapäeval on kohe selge kui keegi beebisaladust varjab, sest alkoholist keeldumine-loobumine ütleb kõik ära. Täitsa kurb ju tegelt. Et mis see siis meie kohta ütleb või nii..? 

Siinkohal mõned nipid neile, kes oma saladust veel varjata tahavad. Sajaprotsendilist garantiid ei anna, et töötavad, aga äkki on abiks. 

- kaaslasega koos külas olles lase enda kaaslasel kokteile segada. Telli suure suuga (ikka nii, et kõik kuuleksid) temalt gin&toonik, hajuta teiste tähelepanu kuniks ta jooke valab ja limpsi siis südamerahus toonikut laimiga. Töötas!

- kui sõbranna külla veiniõhtule tuleb, siis käi ise köögis pokaale täitmas. Talle tavaline vein ja endale vala alkovaba veini. Töötas!

- proovi kusagilt külmetus hankida ja keegi ei kutsu sind kusagile, kus oht oma saladusega vahele jääda oleks. Töötas!

- võta appi vanad head trikid - valeta, et võtad antibiootikume või saabu erinevatele üritusele kaine roolina. Antibiootikumijuttu ma ise seekord ei proovinud, aga kaine roolina saabusin igasugustele üritustele rohkem kui terve elu jooksul kokku. 

- kui muud valget vale abiks võtta pole, siis poeta küllaminnes kotti alkovaba vein/glögi ja looda, et keegi sind klaasi täites teolt ei taba. Ei töödanud. 😄 (sõber hakkas nõudma, et ma glögipudelit näitaks, sest ta polnud sellist enne näinud. Pidin teesklema, et küll ma olen loll, et kogemata alkovaba glögi kaasa ostsin. Kohe keegi selgitusi nõudma ei hakanud, aga hiljem kuulsin, et omavahel olid nad arutanud küll, et mis värk on. Kuramuse politseitöötajad noh, kõike on neil vaja uurida eks! 😄 ).
Ma vist pole elus sellist raskust õlul tundnud kui esimestel raseduskuudel. Kuidagi jube sitt on oma lähedastele igasugust udu ajada ja pidevalt oma sõnu jälgida, et ise ennast sisse ei räägiks. Teisalt harjud alles ise selle mõttega ja ei ole valmis veel kõigile kuulutama, et rase oled. Mine võta siis kinni, et kuidas kõige õigem käituda on.
Praegu on selle eest nii hea ja lebo! Midagi salatsema ei pea ja keegi ei ole su peale kuri kui sinu tiim kusagil lauamängus just sinu pärast kaotab. 😄 kes siis rasedaga pahandab - nüüdsest oled sa ju täielik püha lehm! 😄


Ma ei saa aru, mis mul täna on. Seni pole mul kordagi halb olnud ega midagi ja kui ise beebit ultrahelis näinud poleks, siis võiks tõsiselt kahelda kas ma üldse rase olengi. Ja täna! Selline jõuetus ja uimane olek, et appi. Ja just täna õhtul lähen ma esimest korda rasedate joogasse kus võiks nagu jaksu olla. Proovin ühe lõunaune teha, et hiljem vähegi värskem olla oleks. Nägemiin!

4 kommentaari:

 1. Meie läksime minu raseduse alguses just kõik hinnas reisile. Olin juba natuke aega suutnud lihtsalt erinevatest üritustest eemale hoida aga siis tundsin küll, et olen plindris. Aga too septembrikuu tuli just välja kampaania "Septembris ei joo!" ja Taukar vedas seda ning ma olen suuuurim fänn! Liitusin aga uhkelt Taukari tiimiga ja mind jäädi isegi uskuma. :D

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Hahahahaa, nii hea ajastus! 😁 mõni asi lihtsalt loksub kohe ise paika.

   Kustuta
 2. Anonüümne7/1/20

  Mina tööreisil käies kasutasin ka "sober October" kattevarju. Ja kõik uskusidki! Enne oli mul just puhkus olnud, kus ma muu maailma arvates läksin heade veinidega liiale (interneti võlud - pildil saab näidata mida iganes :D). Aga tüütu on see küll, kui peab seletama ja põhjendama kõigile kui parajasti ei joo.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Minu masti inimene oled - ma postitasin ka vahepeal petteks veiniklaasiga pilte. 😁
   Hästi kummaline tegelt - eestlasi peetakse pigem kinnisteks inimesteks, aga vot seda miks keegi tegelt ju nii lihtsast asjast nagu alkohol keeldub - vot seda lahatakse küll üksipulgi. 😁

   Kustuta